Lepení fototapet na podlahu

Lepení samolepicích fototapet na podlahu 

fototapeta_na_podlahu

Samolepicí fototapety na podlahy jsou speciálně upravené na základě dlouholetých zkušeností. Vrchní vrstvu tvoří PVC fólie, povrch je protismykový a oděru odolný. Na spodní části je nanesená hrubá vrstva kvalitního lepidla na vodní bázi, která je aktivní v momentě odlepení podkladového papíru.

 

Nářadí potřebné k lepení

metr, tužka, zalamovací nůž (nůžky), tapetovací špachtle, hadřík

 

Příprava podkladu

Základní zásadou je připravit nesavý, hladký, odmaštěný a málo členitý povrch.  Drsné povrchy je zapotřebí upravit tak, aby zůstaly hladké. Samolepicí fototapety se dají aplikovat na lakované, laminované podlahy, linolea a lité nesavé podlahy.

 

Postup při lepení

S fototapetami se pracuje při pokojové teplotě. Aplikace je velice snadná, zvládne ji opravdu každý. Nejdříve si změřte plochu, na kterou budete fototapetu lepit. Při měření nezapomeňte, že se jednotlivé pásy překrývají 5mm. Stáhněte několik cm ochranného papíru, položte fototapetu na podklad a postupně stahujte spodní papír. Dbejte, aby fototapeta nebyla příliš napnutá. Při uhlazování povrchu postupujte od středu k okrajům. Pokud při uhlazování vzniknou nerovnosti, můžete fototapetu odtáhnout a znovu nalepit. Případné bubliny propíchněte jehlou.

 

Jak ošetřovat povrch fototapet?

Podlahové fototapety se udržují stejné jako jiné podlahové povrchy. Čištění lze provádět mechanicky i za využití běžných čisticích prostředků na podlahy. Nepoužívejte však ředidla a jiné agresivní prostředky.