Lepení samolepicích fototapet

Lepení samolepicích fototapet

 

fototapeta_kuchyne

 

V čem se samolepicí fototapety odlišují od klasických fototapet?

Samolepící fototapety na dveře, do kuchyně na lednice a ke zvýraznění prostor za kuchyňskou linkou jsou vyrobené z kvalitní PVC laminované fólie se zesílenou laminací povrchu, která je protiskluzová a vysoce odolná vůči okolním vlivům.

 

Potřebné nářadí k lepení

K lepení si vystačíte se zalamovacím nožemtapetovací špachtlí či hadříkem a rozprašovačem.

 

Příprava podkladu

Před samotným lepením zkontrolujte, zda je povrch fototapety v pořádku. Stejně tak zkontroluje podklad, který musí být rovný, hladký nesavý, zbavený všech nečistot a mastnoty. Na podklad nastříkejte rozprašovačem vodu smíchanou s trochou saponátu. Ulehčí Vám to následnou práci v případě, že fototapetu nenalepíte správně. Budete totiž moci folii opatrně odtáhnout a znovu nalepit.

 

Postup lepení lepeni_samolepici_fototapety_vypln

Stáhněte cca 10-20 cm krycího papíru v celé šíři a přilepte na připravený podklad. Stěrkou případně hadříkem odstraňujte směrem od středu ke krajům vzduchové bubliny a vodu. Poté stáhněte dalších cca 20-30 cm a postup opakujte až do úplného nalepení samolepicí fototapety. Na závěr vezměte zalamovací nůž a přebývající okraje odřízněte.  Fototapeta do 24 hodin přilne k povrchu a pak už s ní nebude možné pohybovat. Případné vzduchové bubliny propíchněte špendlíkem a vytlačte vzduch.

 

Jak se starat o povrch fototapet?

Povrch lze pak čistit i mechanicky pomocí kartáče s využitím běžných prostředků.